cos de produse
0 produse = 0 lei
banner showroom


iluminat-ieftin.ro > Informatii Utile >> Becurile cu LED se incalzesc Cat de mult

Becurile cu LED se incalzesc? Cat de mult?


Becurile cu LED sunt cele mai eficiente sisteme de iluminat fabricate pana in acest moment. Becurile cu LED care folosesc in special powerled produc lumina la temperaturi mult mai scazute decat becurile incandescente sau cele economice. Cele mai fierbinti zone ale unui bec cu LED sunt la 50% din temperatura unui bec incandescent sau cu 20% mai scazuta decat a unui bec economic.

Spre deosebire de becurile incandescente, temperatura becurilor cu led in partea luminoasa este cea mai redusa. Zona cea mai fierbinte a unui bec cu led este cea a soclului, zona unde este dispersorul de caldura (radiatorul).


Temperatura radiatorului becului cu LED (a dispersorului de caldura) este intre 60°C si 100°C, in functie de tipul becului , temperatura mediului inconjurator si de ventilatie.

Intr-o analiza cu camera termo, zona inchisa la culoare este temperatura cea mai redusa (27.9°C) iar zonele in culori deschise au temperaturi ridicate (87°C in acest exemplu)

analiza termica becuri led

Dupa cum se observa, temperatura becului de 9W este mai ridicata, principala cauza fiind imposibilitatea de a realiza o racire corespunzatoare datorita dimensiunii scazute a radiatorului.

In zona radiatorului se afla si componentele electronice ale becului cu led care trebuie protejate de temperaturi ridicate. Un bec led cu design bun al radiatorului mentine temperatura circuitelor electronice cu 10°C-30°C mai jos decat cea a radiatorului. Temperaturi maxime admise pentru circuitele electronice sunt in intervalul 90-100°C.


Comparativ cu becurile clasice si economice, temperaturile becurilor cu LED sunt mai reduse.

analiza termica becuri led

De exemplu un bec incandescent de 60W are temperatura de 181°C, un bec halogen de 70W are 154°C iar un bec economic de 18W are 89°C.

facebook icon facebook icon facebook icon
iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy srl
© 2012-2017 toate drepturile rezervate.
Protectia consumatorului: www.anpc.gov.ro
Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.
logo syms