cos de produse
0 produse = 0 lei
visa mastercard

banner showroom

iluminat-ieftin.ro > Informatii Utile >> Inlocuirea plafonierelor clasice cu plafoniere LED

Inlocuirea plafonierelor clasice cu plafoniere cu LED

In acest articol ne propunem sa analizam ce solutii va ofera situl iluminat ieftin daca doriti sa reduceti consumul de energie electrica al lampilor incastrate in tavanele casetate, solutia de iluminat cea mai des intalnita in spatiile de birouri sau micile magazine.

plafoniere led

Lampa incastrata are 4 tuburi fluorescente de 60 cm cu un consum de 18W/tub. Datorita sistemului de functionare (starter, ballast electronic) consumul total al acestei lampi este aproximativ 115-120W si 2400-2600lm (modelul masurat prin spectroradiometrie a fost o lampa noua cu tuburi Philips). Pretul de achizitie intr-un magazin de bricolaj (lampa cu 4 tuburi) este aproximativ 135-140 lei.

In continuare va propunem 3 solutii pentru reducerea consumului de energie si al costurilor de operare dar avand aceiasi dimensiuni de montaj si acelasi flux luminos (2600lm).


1. Inlocuirea tuburilor existente cu tuburi cu LED

Prima solutie este inlocuirea tuburilor existente cu tuburi cu LED, avand un consum unitar de 9W.In cazul in care aveti deja montate vechile plafoniere, va trebui ca pentru instalare sa faceti cateva modificari in plafoniere pentru a elimina electronica veche deoarece tuburile cu led se alimenteaza direct la retea.Costul a 4 tuburi cu led este de 72 lei (link).


2. Achizitie plafoniera LED cu 4 tuburi

Achizitia unui model de plafoniera led cu 4 tuburi T5 de 48W , plafoniera cu LED care are dimensiunile de 60x60 cm si se monteaza in orice tip de tavan casetat.Costul acestei plafoniere LED este de 155 lei (link).


3. Achizitie plafoniera LED tip panou led ultraslim

Achizitia unui model de plafoniera cu led tip panou led ultraslim (grosime max 1cm) de 48W cu dimensiunile 60x60 si care se monteaza in oricce tip de tavan casetat. Costul unui panou led de 48W este de 185 lei (link).


Economia de energie pe care o realizati zilnic dupa inlocuirea vechiului sistem de iluminat cu plafoniere LED este de 720W/zi , adica 1.5kW lunar sau 18 kW anual.

In anul 2015, preturile plafonierelor cu LED s-au apropiat de pretul de achizitie al vechilor sisteme cu tuburi fluorescente facand decizia de cumparare foarte simpla.

In showroom din Bucuresti puteti vedea aceasta comparatie intre lampa cu tuburi neon (OSRAM) , lampa clasica dupa inlocuirea cutuburi cu led, plafoniera led cu tuburi T5 si plafoniera LED tip panou LED.


tabel plafoniere led
facebook icon facebook icon facebook icon
iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy srl
© 2012-2017 toate drepturile rezervate.
Protectia consumatorului: www.anpc.gov.ro
Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.
logo syms