cos de produse
0 produse = 0 lei
visa mastercard

banner showroom

iluminat-ieftin.ro > Informatii Utile >> Solutii iluminat benzi led RGB

Solutii de iluminat cu benzi led RGB


Benzile led tip RGB au proprietatea unica fata de restul tipurilor de benzi led de a reda mai multe culori in functie de tensiunea aplicata prin intermediul unui programator (controller RGB).

Dupa modul de alimentare, benzile RGB sunt de tip 12V, 24V si 220V.

Benzile led RGB de 220V au avantajul instalarii fara a mai necesita transformatoare 220V-12V, lungimi de pana la 50m controlate dintr-un singur progamator si nu sunt necesare piese suplimentare (amplificatoare RGB de semnal).

In exemplele urmatoare insa vom utiliza benzi led RGB de 12V deoarece, comparativ cu benzile led RGB de 220V, permit taiarea din 5 in 5 cm si au banda adeziva pe spate pentru montaj.


PROIECT 1 - Iluminarea cu banda led RGB a rafturilor

Pentru iluminarea unei biblioteci 2x2m cu 5 polite vom folosi un sistem cu banda led de 10m. Componenta unui sistem RGB de 10m 10m banda LED RGB, controler RGB cu telecomanda RF 144W si transformator 150W si cablu RGB 4 fire. Conectarea se poate face in serie sau paralel. Pentru o iluminare uniforma solutia de conectare in paralel este mai buna.


PROIECT 2- Bibloteca complexa

Acelasi kit RGB de 10m se poate utiliza pentru iluminarea unei biblioteci. Pentru a putea controla simultan cele 2 zone, sistemul foloseste tot un singur controler RGB. Controlerul RGB se poate monta oriunde deoarece comunicarea cu telecomanda se face prin RF (radio frecventa).

Daca biblioteca are un sistem audio, prin inlocuirea controlerului RGB clasic cu un controler muzical se pot obtine efecte luminoase sincronizate cu emisia din difuzor.


Daca vrei sa controlezi sistemul RGB din telefonul mobil, se poate utiliza un controler WiFi compatibil cu telefoanele tip smartphone (Android sau IOS).

facebook icon facebook icon facebook icon
iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy srl
© 2012-2017 toate drepturile rezervate.
Protectia consumatorului: www.anpc.gov.ro
Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.
logo syms