cos de produse
0 produse = 0 lei
visa mastercard

banner showroom

iluminat-ieftin.ro >> Politica de Confidentialitate

Politica de Confidentialitate

cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal


Aceasta Politica de Confidentialitate descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Habitat Energy respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata, conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 ("GDPR"), in contextul utilizarii iluminat-ieftin.ro.


1. Cine suntem si cum ne puteti contacta:

Operatorul datelor cu caracter personal pentru siteul iluminat-ieftin.ro este Habitat Energy, RO24329885, J40/13722/2008. Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de prezenta Politica de Confidentialitate, de modul in care Habitat Energy prelucreaza datele tale sau drepturile tale, ne poti contacta la adresa de e-mail dedicata gdpr@iluminat-ieftin.ro sau la adresa postala Str. Valea Ialomitei nr.7, bl.D20, ap.3.


2. Ce date cu caracter personal prelucram:

NU colectam si NU prelucram categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, NU dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Colectam datele dvs cu caracter personal DIRECT de la dvs, astfel incat aveti controlul total asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti.

Datele personale pe care le colectam de la dvs sunt DOAR cele necesare pentru realizarea comenzii:

  • nume si prenume
  • telefon
  • email
  • adresa de livrare/facturare
  • localitate
  • cod postal
  • judet

NU avem cont de client tocmai din dorinta de a fi cat mai transparenti posibil si a NU va ingreuna experienta pe site.


3. Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii datelor dvs:

Utilizam datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

3.1. Pentru procesarea comenzilor efectuate pe iluminat-ieftin.ro:

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Habitat Energy si dvs.

  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

Temeiul juridic: GDPR art. 6(1)(b) - incheierea si executarea contractului


3.2. Indeplinirea unor obligatii legale:

Anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila:

  • plata impozitelor si a contributiilor relevante, raportarea catre autoritatile fiscale relevante si tinerea unor evidente contabile;
  • arhivarea datelor conform legislatiei aplicabile.

Pe scurt, folosim datele dvs pentru facturare si pentru motive contabile, ATAT.

Temeiul juridic: GDPR art. 6(1)(c) - obligatie legala


3.3. Analize si statistici privind functionarea Site-ului, cookies si tehnologii similare

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate.

Facem acest lucru prin Google Analytics, prin anonimizarea IP-ului, astfel incat nicio data cu caracter personal a dvs nu este dezvaluita.

Temei juridic: GDPR art. 6(1)(f) - interes legitim - pentru cookies necesare si functionale
GDPR art. 6(1)(a) - consimtamant - pentru cookie-urile de analiza, tracking si publicitate comportamentala.


3.4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:

  • Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor siteului iluminat-ieftin.ro fata de atacuri cibernetice:
  • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Temei juridic: GDPR art. 6(1)(f) - interes legitim


3.5. Conectare prin retele de socializare

NU folosim!


3.6. Furnizarea de comunicari comerciale

NU folosim!


3.7. Furnizare oferte personalizate

NU folosim!


3.8. Profilari automate

NU folosim!


4. Cat timp pastram datele dvs cu caracter personal:

Deoarece siteul iluminat-ieftin.ro nu are conturi de clienti, totul este mult mai usor.

Pastram datele dvs cu caracter personal DOAR pentru facturare comenzilor, respectiv garantie, timp de 3 ani de la data ultimei comenzi. Dupa aceasta data, toate informatiile despre dvs se vor cripta in baza noastra de date, pastrandu-se inca minimum 7 ani pentru a indeplini obligatia legala de pastrare a facturilor (10 ani).

Datele aferente cookie-urilor si tehnologiilor similare sunt pastrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putand fi intre durata sesiunii de navigare (pentru cookie de sesiune) si o durata de pana la 2 ani (pentru cookies de analiza). Tinem sa mentiona INCA O DATA ca aceste date sunt ANONIMIZATE, asa ca nu constituie in niciun fel date cu caracter personal.


5. Cui transmitem datele dvs cu caracter personal:

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs urmatoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat (FanCourier, Urgent Cargus, XCurier);
  • furnizorilor de servicii de plata/bancare (Ing, Banca Transilvania);
  • furnizorilor de servicii IT (dezvoltare site,m gazduire site);

In cazul in care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.


6. In ce tari transferam datele dvs cu caracter personal:

Stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.


7. Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal:

Toate informatiile pe care le primim despre dvs. sunt stocate pe servere securizate si am implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate si necesare pentru a va proteja datele personale. OLX evalueaza in permanenta securitatea retelei si gradul de adecvare al programului sau intern de securitate a informatiilor.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.


8. Cum va informam despre modificarile din Politica de Confidentialitate:

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic de preferat inaintea fiecarei comenzi - continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Ultima actualizare: 25 Mai 2018


9. Drepturile dvs.

9.1 Dreptul la informare:

Puteti intreba Habitat Energy ce date cu caracter personal despre dvs sunt prelucrate si sa solicitati accesul la aceste date cu caracter personal. De asemenea, aveti dreptul sa cunosteti scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal pe care le detinem, partile sau categoriile de parti cu care datele dvs cu caracter personal sunt partajate, perioada de pastrare a datelor, precum si sursa datelor noastre care nu sunt colectate direct de la dvs.

In mare, acestea sunt expuse in Politica de Confidentialitate prezentata in aceasta pagina.

9.2 Dreptul la accesarea datelor:

Contactati-ne daca doriti o copie a unei parti sau a tuturor informatiilor cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. Vedeti cum la punctul 1.

9.3 Dreptul de rectificare:

Dorim ca informatiile dvs cu caracter personal sa fie corecte si actualizate. Puteti cere ca Habitat Energy sa corecteze sau sa elimine informatiile considerate inexacte sau invechite.

9.4 Dreptul de a fi uitat / stergere:

Ne puteti cere sa oprim prelucrarea sau chiar sa stergem informatiile cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. Daca informatiile dvs cu caracter personal sunt necesare pentru ca Habitat Energy sa respecte anumite obligatii legale (de ex. legislatia fiscala), cererea dvs nu va putea fi gestionata.

9.5 Dreptul de portabilitate

In cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs sau este realizata prin mijloace automate, aveti dreptul de a solicita Habitat Energy sa va transmita datele unui alt operator.

9.6 Dreptul la restrictionare

Daca ati contestat exactitatea datelor dvs sau nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar acestea sunt solicitate de dvs pentru stabilirea, exercitarea sau apararea cererilor legale sau ati obiectat fata de prelucrarea efectuata pe baza motivelor pe care Habitat Energy le considera legitime, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs cu caracter personal.

9.7 Dreptul la opozitie

Retineti ca aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal care se bazeaza pe un temei legal pe care Habitat Energy il considera legitim. In plus, aveti dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, incluzand profilarea in masura in care este legata de marketing direct.


10. Plangeri

In cazul in care aceste drepturi va sunt incalcate in orice fel, aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

  • Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
  • anspdcp@dataprotection.ro
  • www.dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.


Va multumim pentru timpul acordat,

HABITAT ENERGY

Solutii integrate, sustenabilitate si inovatie.
facebook icon facebook icon facebook icon
iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy srl
© 2012-2018 toate drepturile rezervate.
Protectia consumatorului: www.anpc.gov.ro
Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.
logo syms