cos de produse
0 produse = 0 lei
visa mastercard

banner showroom

iluminat-ieftin.ro > Informatii Utile LED >> MASURAREA PERFORMANTELOR SISTEMELOR LED PRIN SPECTRORADIOMETRIE

MASURAREA PERFORMANTELOR SISTEMELOR LED PRIN SPECTRORADIOMETRIE

In urma masuratorilor realizate prin spectroradiometrie cu sfera integrata de 1,5m va putem prezenta topul celor mai eficiente becuri cu LED, mai exact numarul de lumeni/Watt (lm/W). Acest parametru este important in aprecierea calitatii unui bec cu led.Performantele sunt performante reale, masurate nu cele declarate de producator.

Aparitia surselor de iluminat cu LED, ca o necesitate de reducere a costurilor cu energia electrica, a determinat o explozie a cererii si a numarului de producatori pentru aceste echipamente.
Concurenta intre producatorii de leduri a determinat afisarea unor performante mai bune decat cele reale. In continuare va prezentam singura metoda prin care puteti masura performantele reale ale corpurilor de iluminat – metoda prin spectroradiometrie cu sfera integrata. Acesti parametrii definesc CALITATEA corpurilor de iluminat cu LED.

Lumina este o unda electromagnetica. Spectrul vizibil se situeaza intre 380nm si 780nm, restul fiind in spectru infrarosu sau ultraviolet. Masuratorile se vor face in banda vizibil, pe baza standardelor international ale CIE. Raportul masuratorilor contine si pozitia in diagrama CIE1931.


Componenta unui sistem de testare cu sfera integrata este :
  • Sfera metalica goala pe interior de diametru 1.5m , acoperita cu un material special cu proprietati de uniformizare a luminii. Sfera are multiple porturi pentru senzori, suporti pentru becuri, tuburi dar si corpuri grele.
  • Bec de calibrare a instalatiei – produs de OSRAM la 24V.
  • Surse de alimentare pentru curent continuu sau alternativ.facebook icon facebook icon facebook icon
iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy srl
© 2012-2020 toate drepturile rezervate.
Protectia consumatorului: www.anpc.gov.ro
Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.
logo syms